pic

Naja Munthe og Karen Simonsen, blandt kollegaerne kaldt "Kaja og Maren", blev hurtigt gode veninder da de gik på Kolding Kunsthåndværker Skole, og etablerede i 1994 det danske designfirma Munthe plus Simonsen. Alle kollektionerne bliver skabt på det enorme 800 km2 store hovedkontor i København.

Munthe plus Simonsen formår at gøre et stykke tøj mere feminint en mange andre designere, men alligevel ikke for sukkersødt idet at de blander forskellige materialer og mønstre, og det er formentlig derigennem de har fået deres kæmpe succes, specielt i Danmark. Man er ofte ikke i tvivl om, at tøjet er fra Munthe plus Simonsen

Alt er dog ikke gået perfekt siden firmaets start i 1994, over få år formåede de ikke at få et positivt resultat på bundlinien, på grund af for store sats i forhold til deres kollektioner, dette medførte at de 2006 blev sat i betalingsstandsning, under denne perioden formåede de dog at opretholde deres selvironi, i form af at de gik med t-shirter hvor på der stod "I kan ikke slå os ihjel" "for det klarer vi selv". Denne krise klarede Munthe plus Simonsen da også til UG, deres bank troede på deres succes og afhjalp en del af gælden, resten måtte de selv afhjælpe ved hjælp af fyringer og omrekrutteringer.

Idag har virksomheden igen stor succes og har 42 medarbejder ansat i Danmark, og har deres kollektioner fordelt over 200 butikker i 15 forskellige lande.